Hedrad trotjänare vid Fåglaviks Glasbruk 3 mars 1959
 

54.JPG
Ing. Roland Holmdahl förmedlade företagets tack för de gångna åren och överlämnade ett blomsterfång till glasvärmaren Birger Johansson

 

55.jpg


67-årige glasvärmaren  Birger Johansson Fåglavik, gjorde på lördagen sitt sista arbetspass på Fåglaviks Glasbruk efter 55 års tjänst. Han avtackades med blommor av både kamrater och arbetsledning. Företagets hälsning och tack för de gångna åren framfördes av ingenjör Roland Holmdahl och kamraternas tack framfördes av Arno Ahlgren.

Hr. Johansson som nu avgår med pension började i glasyrket redan vid 12 års ålder och 1908 var han med om att bilda första fackföreningen. Birger Johansson är känd som en duglig och plikttrogen arbetare och skall sanningen fram kände han det nog lite vemodigt när det var dags att gå ut genom porten för sista gången. Den gamle glasvärmaren kommer dock inte att gå i ide. Det finns så mycket att uträtta. Trädgårdstäppan skall skötas om liksom andra saker som behöver tillsyn. Tack och blommor lyste upp en trotjänares sista arbetsdag - solen hjälpte till och sannerligen om inte vårfåglarna även medverkade i den enkla men välmenta och framförallt välförtjänsta hyllningen.
Joe